Omet al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

TERCERA JORNADA DE RECERCA HISTÒRICA DELS POBLES I BARRIS DE BARCELONA

Assistents a la Tercera Jornada de Grups de Recerca Històrica dels Pobles i Barris de Barcelona, celebrada al Born Centre de Cultura i Memòria, el 12 de juny de 2021. Foto de Galdric de Rocabruna.

L’Arxiu Municipal de Barcelona organitza, cada dos anys, la Jornada de recerca històrica dels barris de la ciutat amb l’objectiu d’aplegar, en un mateix fòrum de debat, les persones de l’àmbit de la investigació local, dels centres d’estudis, professionals de l’arxivística i públic interessat en conèixer, de primera mà, quines són les principals recerques que es duen a terme i els recursos documentals sobre la història de la ciutat que ofereix l’Arxiu.


El 2021, coincidint amb el centenari de l’agregació de Sarrià a la capital catalana l’any 1921, la tercera edició de la Jornada de recerca històrica dels pobles i barris de Barcelona proposava reflexionar sobre la configuració municipal de la ciutat des de final del segle XIX fins als nostres dies. La jornada va comptar amb la participació dels centres d’estudi i recerca de Barcelona com ara el Taller d’Història de Sarrià, el Centre d’Estudis Ignasi-Iglésias, el Grup-Taller d’Història de la Torre de la Sagrera, l’Arxiu Històric de Roquetes, El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, l’Arxiu Històric del Poblenou, el Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa, Memòria en moviment de Sants, Tot Història Associació Cultural o el Taller d’Història de Gràcia.


La Jornada va tenir lloc durant la tarda de divendres, 11 de juny, a la Seu del Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi (de 18 a 20.30 h),on es va commemorar el centenari de l’annexió de Sant Vicenç de Sarrià, i tot el matí de dissabte, 12 de juny, al Born Centre de Cultura i Memòria (de 9.30 a 14 h). El Centre d’Estudis Ignasi hi va participar en una de les ponències, a càrrec del membre de junta Jordi Petit i Gil, qui feu un breu repàs històric de les conseqüències que va patir el poble de Sant Andreu de Palomar en ser annexionat a Barcelona.


Informació recollida de l’Arxiu Municipal de Barcelona i ampliada amb noves dades