Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

Taller de premsa digitalitzada

Data: Dijous 16 de febrer de 2023

Horari: de 18.00 a 20.00 hores.

Professor: Gil Toll

Preu: gratuït

Lloc: Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (carrer d’Ignasi Iglésias, 33-bxs / Sant Andreu de Palomar / 08030-Barcelona)

Descripció del taller:

Aquest taller pretén donar eines als historiadors i públic en general de com utilitzar de manera més eficient la premsa digitalitzada. Es donaran explicacions sobre els diversos recursos que hi ha disponibles, com l’Arxiu de les Revistes Catalanes Antigues, l’Hemeroteca digital de Barcelona, la Xarxa d’Arxius Comarcals, l’Hemeroteca digital de la BNE, la Biblioteca virtual de Prensa Histórica i els recursos internacionals més rellevants.

Una segona part de la formació consistirà en orientar sobre la rellevància de la premsa  de cada etapa històrica per seleccionar les millors fonts per cada recerca. També s’explicaran  els gèneres periodístics i les dinàmiques de treball de les redaccions. Es posaran en valor  diaris pràcticament desconeguts avui per la política d’oblit practicada pel franquisme i es centrarà en l’exemple dels diaris El Diluvio i Heraldo de Madrid.

Inscripcions per rigorós ordre d’arribada: contestant aquest mateix correu posant nom i cognoms i telèfon mòbil. Fins el 10 de febrer de 2023. Places limitades.

Pau Vinyes i Roig <vinyesroig@gmail.com>