Omet al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

Presentació del nou Finestrelles

El 20 de desembre a les 19 hores al Centre Cultural Els Catalanistes s’ha fet l’acte de presentació del llibre Finestrelles núm. 13 “125 anys annexionats. Perspectiva històrica de les annexions dels pobles i barris del Pla de Barcelona“.

Primerament, Joan Pallarès-Personat, secretari del Centre Cultural Els Catalanistes va donar la benvinguda a l’acte. Posteriorment Pau Vinyes i Roig, historiador i coordinador de l’obra va parlar de com es va gestar l’elaboració del llibre i va agrair la seva col·laboració als diversos centres del Pla de Barcelona que hi van participar.

Acte seguit, Manel Martín Pascual, historiador, vicepresident primer del CEII va parlar dels processos d’annexió a la ciutat de Barcelona dels pobles del Pla de Barcelona i per tancar la primera part de l’acte Jordi Petit i Gil, historiador, arqueòleg i president del CEII va voler recalcar el quasi desconegut procés de desagregació que va realitzar el poble de Sant Andreu entre 1897 i 1902. La segona part de l’acte va arribar de la mà de Jaume Arnella i París, cantautor del Grup de Folk, que va cantar de forma molt amena i divertida un fragment de les corrandes de l’annexió de Sant Martí de Provençals a Barcelona. Posteriorment, per finalitzar l’acte es va fer un petit aperitiu amb copa de cava per a tots els assistents.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA