Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

LLIBRE DE FINESTRELLES 12 “EL MÓN ASSOCIATIU A SANT ANDREU DE PALOMAR. LES ENTITATS ANDREUENQUES (1852-1939)”

Aquest llibre conté les fitxes elaborades pels historiadors Jordi Petit i Gil i Pau Vinyes i Roig de les entitats documentades al poble de Sant Andreu de Palomar des de mitjan segle xix fins l’any 1939, data, aquesta darrera, en què la majoria d’entitats van haver de legalitzar- se de nou i moltes foren clausurades pel seu tarannà catalanista, republicà i progressista. 

Les fixes de les entitats estan ordenades alfabèticament per capítols, segons la funció associativa  que exercien: entitats catòliques, entitats polítiques, entitats corals i musicals, entitats d’esbarjo i recreatives, entitats culturals, entitats esportives, entitats econòmiques, entitats socials i cooperatives. Cada fitxa conté, si es dona el cas, altres denominacions, l’any de fundació i desaparició i l’adreça o adreces de la seu social.

Amb pròleg de Ramon Arnabat i Mata, membre fundador del Grup de recerca Ideologies i Societat a la Catalunya Contemporània-Universitat Rovira i Virgili.

Presentació del Finestrelles: historiadors Jordi Petit i Gil, Pau Vinyes i Roig

El mon associatiu a Sant Andreu de Palomar. Les Entitats Andreunques (18521939)”

Junta del CEII: M Àngels Hernández, Manel Martin, Conxita Gil, Josep Castells, Lourdes Pinyol, Pau Vinyas, Miquel Jaumot, Jordi Petit, Xavi de la Cruz, Jordi Esplugas, Jaume Seda