Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

Passejada per la Meridiana

Passejada conduïda per: l’AHRNB i el CEII

Itinerari per commemorar els 40 anys de la divisió territorial on es visitaran diversos punts històrics propers a la Meridiana, la nova frontera que va partir el nostre poble en dos.

Dissabte 24 de febrer de 2024. Lloc d’inici: c/del Cardenal Tedeschini cantanoda amb av Meridiana. Fina a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova.

El passat 24 de febrer el CEII i l’AHRNB vam fer una passejada conjunta per l’avinguda Meridiana com a símbol de la divisió de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar en dues parts. Precisament aquest any es commemora el 40è aniversari de l’efemèride ja que el 18 de gener de 1984 es partia el districte 9è de Sant Andreu en dos nous districtes. Una part conservà el nom de Sant Andreu i l’altra se’l batejà com a Nou Barris. El recorregut s’inicià als Jardins d’Ángeles López de Ayala del barri de la Sagrera, on precisament hi havia un dels passos subterranis de vianants que creuava la Meridiana. Des d’aquest punt s’anaren fent parades per explicar els punts principals d’interés fins arribar al final de la ruta que fou la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Les explicacions anaren a càrrec dels dos presidents de les dues entitats, Jordi Petit i Gil i Jordi Sànchez  Ruiz. La ruta fou activitat gratuita seguida per una important quantitat de socis i també per seguidors de les nostres xarxes socials.