Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

OFRENA FLORAL A LA CAPELLA DELS SEGADORS 2018

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i Òmnium Sant Andreu, amb el suport del Districte, us conviden el proper 10 de setembre, a les 17:45h, a l’acte d’homenatge als homes i dones que, des del segle XVII, van lluitar per defensar les llibertats catalanes.

Sant Andreu de Palomar tingué un paper destacat en la Revolta dels Segadors el 1640, i els seus habitants van viure esdeveniments que resultaren fonamentals en la Guerra de Successió i al setge de 1713-1714 a Barcelona.

La commemoració s’ubicarà a la plaça de les Dones de Motor Ibèrica (annexa a la parròquia de Sant Andreu de Palomar)

Estan previstos els següents parlaments:

  • Presentació de l’acte a càrrec de Pau Vinyes i Roig del CEII.
  • L’actriu andreuenca Carme Abril llegirà un fragment del llibre “Les proclames de sobirania catalanes (1640-1939)” intitulat “La resistència de Barcelona: 1713-1714″ d’Oriol Junqueras i una carta manuscrita, escrita des de la presó i especialment redactada per a aquest acte.
  • Intervenció de Montserrat Benedí, presidenta del Districte.
  • Intervenció de Laia Ortíz, regidora del Districte

Conclourà l’acte la tradicional actuació de l’Orfeó l’Eco de Catalunya. També es comptarà amb la participació del grup de trabucaires l’Escamot de la Santíssima Trinitat i la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu.

T’hi esperem!