Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

L’Ametller Florit

Homenatge al poeta Joan Maragall i Gorina (1860-1911)

Des de l’any 1924, el segon diumenge de cada febrer, davant de la tomba de Joan Maragall i Gorina, al Cementiri de Sant Gervasi, la festa de l’Ametller Florit.

És un homenatge a una figura cabdal de la literatura catalana com és Joan Maragall. Enguany es commemorava en centenari de la realització de l’esmentada festa literària.

El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) ha estat fidel a la cita ininterrompudament des de pràcticament la seva creació el 1982. Enguany els representants del CEII han estat el Jordi Esplugas, membre de la Junta, i els socis Joaquim Pujol i Jaume Seda.

L’acte ha consistit en una lectura de poemes i escrits de l’insigne escriptor i poeta. Aquesta part ha estat iniciada per l’escriptora Marta Pessarrodona. El CEII també ha aportat la seva lectura. La segona part de l’acte ha estat una interpretació de cançons a partir de poemes de Joan Maragall a càrrec de Cantaires del Cor Jove Nacional de Catalunya. La cloenda, molt emocionant, ha estat amb el Cant de la Senyera, musicada per en Lluís Millet.

Cantaires del Cor Jove Nacional de Catalunya
Jaume Seda i Mariné – Pere Maragall i Mira – Joaquim Pujol i Radigales