Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

EL CENTRE D’ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS PREMI RECERCAT 2023

En el marc del Recercat 2023, dut a terme a la població selvatana de Lloret de Mar, el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) va rebre el Premi Recercat 2023, el proppassat dissabte 6 de maig. L’acte celebrat al Teatre de Lloret de Mar va comptar amb l’assistència de més de dues-centes persones així com del conseller de Recerca i Universitats  Joaquim Nadal i Farreras; de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Adelaida  Moya i Taulés; del vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner Josep Santesmases i Ollé; i de l’alcalde de Lloret de Mar Albert Robert i Ribot.

En nom del CEII van recollir el Premi Maria Àngels Hernández i Puig, secretària, i Pau Vinyes i Roig, vicepresident segon. Vinyes en el seu parlament va agrair el premi i va recordar els temes pendents de rehabilitació i dignificació dels elements patrimonials andreuencs de la Capella del Sant Crist dels Segadors, les cases del Carrer del Pont i el Parc d’Interpretació del Rec Comtal – Molí de Sant Andreu. També va tenir un recordatori pels membres de les diverses juntes directives, pels socis vius i morts -entre els quals el fundador i primer president Martí Pous i Serra-  que han fet possible que al llarg de quaranta anys d’història el CEII hagi esdevingut una entitat de referència en la salvaguarda i difusió del patrimoni i la historiografia andreuenca.

Durant l’acte també es va premiar, en la categoria de personalitats, el lloretenc Joan Domènech i Moner, historiador i mestre, autor de nombrosos llibres i articles, la majoria relacionats amb la història de Lloret de Mar. L’esdeveniment fou conduït per la periodista Txell Bonet i amenitzat pel grup de música popular nord-català Els Jutglars i la Fàbrica del So.

En finalitzar l’acte s’organitzà un dinar de germanor. El Recercat, a més de l’acte de lliurament dels premis, va comptar amb un envelat instal·lat a la plaça de la Biblioteca de Lloret de Mar on els diferents centres d’estudis i tallers d’història d’arreu dels Països Catalans van poder mostrar la seva obra bibliogràfica durant el cap de setmana del 4 al 7 de maig de 2023.

Redacció

Foto: Moment del lliurament del Premi Recercat 2023. Foto de Jordi Esplugas i Abós.