Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

El Centre d’Estudis celebra els seus 40 anys

El 26 novembre a la SCE La Lira el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias va fer la festa per commemorar els 40 anys de la seva fundació. Uns minuts abans de començar l’acte, ens va visitar per felicitar-nos per l’efemèride el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès al qui volem agrair la seva visita.

A les 11 va començar l’acte donant la benvinguda a una sala plena de gom a gom el president de la SCE La Lira, Enric Capdevila i Vallès i la regidora del districte Lucía Martín i González. Acte seguit es va realitzar una taula rodona anomenada “Passat, present i futur de la historiografia local” amb les historiadores i els historiadors: Queralt Solé i Barjau, Manel Martín Pascual i Jordi Sànchez i Ruiz amb els que es va tenir un amè debat. Posteriorment es va voler rendir un emotiu homenatge a la figura de Martí Pous i Serra fundador del Centre d’Estudis Ignasi i del que enguany es compleixen 25 anys de la seva mort. El seu fill Lluís Pous i Llambí ens va parlar del Martí Pous familiar i na Meritxell Casadesús i Insa, historiadora de l’Art que amb altres companyes de carrera van estar treballant conjuntament amb ell en els últims anys de la seva vida, ens va parlar d’un Martí Pous més historiador.

Un cop acabada aquesta primera part, va actuar el Grup Jove de Teatre de l’Ateneu Obrer de Sant Andreu de Palomar amb el petit fragment “Ignasi Iglésias. Reviu!”.Acte seguit es va realitzar un modest homenatge a l’antic tresorer del CEII Joaquim Pujol i Radigales i al president Jaume Seda i Mariné, per la seva dilatada feina al capdavant del CEII durant més de 25 anys.

Per acabar l’acte es van realitzar els parlaments institucionals a càrrec de Josep Santesmases i Ollé, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i Jordi Petit i Gil, nou president del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, finalitzant amb l’actuació de l’Orfeó La Lira que van cantar tres peces. Un cop conclòs l’acte es va fer un vermut popular per a tots els assistents.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA