Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

Commemoració del 125 aniversari de l’annexió

Dimecres 18 de maig a les 19 hores es realitzarà en el Centre Cultural La Lira les últimes xerrades del cicle de conferències que el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias ha realitzat per commemorar els 125 anys de l’annexió forçosa de Sant Andreu de Palomar a la ciutat de Barcelona el 1897.

El passat dimecres 4 de maig, l’historiador Pau Vinyes i Roig va realitzar la conferència titulada “Sant Andreu de Palomar, 125 anys annexionats per la força? “ i ara el cicle acabarà amb dues conferències més. La primera “Sarrià 1921” realitzada per Jesús Mestre i Campi, president del Taller d’Història de Sarrià i on s’explicarà els fets que portaren ara fa cent anys a Sarrià a ser annexionat per Barcelona.

Acte seguit l’historiador Jordi Petit i Gil conclourà l’acte amb una conferència titulada “El procés de desagregació, un intent d’independència municipal” on s’explicarà com el poble de Sant Andreu de Palomar va estar apunt de recuperar la seva independència després d’un procés judicial que va concloure el 1902.