Vés al contingut

CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

19H ACTE HOMENATGE A JOSEP BENET I MORELL

19h Acte homenatge a Josep Benet i Morell, a càrrec d’en JM Sole i Sabaté (comissari any Benet), amb la periodista Jordina Tarré i Olaíz (Catalunya Ràdio).

Taula rodona: Jordi Amat i Fusté (biògraf d’en Benet), Magda Oranich i Solagran (advocada), Jaume Seda i Mariné (President CEII), JM Solé i Sabaté (Benet historiador).

Josep Benet i Morell (1920-2008). Autor desconegut /Fons Família Benet-Ventura

El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias retrà homenatge a l’advocat, polític i historiador Josep Benet i Morell, una figura molt rellevant el segle passat que sempre va estar molt vinculat al districte de Sant Andreu. Format a l’Escolania de Montserrat, ja des de molt jove participà en el moviment nacionalista català i va pertànyer a la Federació de Joves Cristians de Catalunya. És considerat una de les figures més destacades del catalanisme polític. Com a parlamentari fou membre de la Comissió dels Vint que redactà l’avantprojecte d’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1979.

Contingut de l’acte:

  • 19.00 hores: Benvinguda a càrrec moderadora de l’acte, la periodista Jordina Tarré i Olaíz.
  • 19.05: Presentació del Llibre de Finestrelles “El món associatiu a Sant Andreu de Palomar. Les entitats andreuenques (1852-1939)” a càrrec de Jordi Petit i Pau Vinyes. Set minuts de parlament cadascú.
  • 19.20: Lliurament del Premi de Recerca Juvenil Martí Pous, a càrrec de Manel Martín, secretari del jurat. Breu parlament de 5 minuts de Manel Martín i 5 minuts del premiat o premiada.
  • 19.30: Inici de l’acte d’Homenatge a Josep Benet.
  • 20.15: Parlaments institucionals a càrrec del regidor de Memòria Democràtica i regidores districte. 5 minuts per regidor.
  • 20.30: Lliurament d’un ram de flors a la vídua.
  • 20.35: Cloenda de l’acte.

Participants taula rodona Homenatge Benet:

Jordi Amat i Fusté, biògraf de Benet. Farà breu esbós biogràfic de Josep Benet.

Magda Oranich i Solagran, advocada. Parlarà de Benet advocat i de l’etapa del Col·legi d’Advocats de Barcelona durant els darrers anys del franquisme.

Jaume Seda i Mariné, historiador i president del CEII. Parlarà de la relació de Benet amb Sant Andreu de Palomar.

Josep Maria Solé i Sabaté: historiador i comissari de l’Any Benet. Parlarà del Benet historiador.

Serà moderat per Jordina Tarré i Olaíz, periodista de Catalunya Ràdio.